top of page
A7R02591.jpg

AUTHENTIEK JURIST

Als jurist sta je dagdagelijks te midden van polariteiten: winnen versus verliezen, mijn gelijk versus jouw gelijk, mijn waarheid versus jouw waarheid etc. Het vraagt heel wat energie en ambitie om dag in dag uit met deze conflicten en met jouw cliënten en diens conflicten en emoties te kunnen blijven omgaan. Als je daarenboven nog ervaart dat de juridische wereld niet altijd samenvalt met een subjectief rechtvaardige wereld, leidt dit er al te vaak toe dat je als  jurist uitgeput raakt, in gewetensconflicten verzeilt, verzandt in cynisme of zelfs je job verlaat... En dat is jammer, want het blijft een prachtig beroep.

Als jurist is het zeer belangrijk dat je tot een ethische grondhouding komt die in lijn is met wie je bent. Zodat je jouw kwaliteiten als mens authentiek kan inzetten en deze jouw professionaliteit als jurist juist versterken in plaats van dat ze ermee in conflict komen. 

 

Als authentiek jurist: 

  • ken je jouw eigen waarden, drijfveren en verlangens;

  • kan je communiceren op een manier die verbindend en constructief is;

  • bepaalt jouw zijn als mens hoe je met situaties omgaat of zaken aanpakt;

  • blijf je jezelf als mens ontwikkelen;

  • ben je bij jouw cliënten ook coachend aanwezig om hen doorheen het conflict te begeleiden naar een duurzame oplossing;

  • durf je jouw gevoel en je eigen waarden te volgen;

  • kan je jouw job als jurist uitvoeren op een manier die bij je past, los van alle verwachtingen.

OPLEIDINGEN TOT AUTHENTIEK JURIST

Onderstaand​e opleidingen en workshops zijn allen gericht op het ontwikkelen van jouw basishouding als ethische en authentiek jurist:

Kennismaken met
Geweldloze Communicatie

Geweldloze communicatie is een geweldige tool om de motoriek van conflicten beter te begrijpen en waarin je leert om op een constructieve manier met lastige emoties om te gaan. Het opent een nieuwe wereld van communiceren die de effectiviteit van dialogen verhoogt en de verbinding in werkrelaties verbetert. 

PROGRAMMA

Deze interactieve workshop laat je kennismaken met de basisprincipes van dit model. We leren welke automatische mechanismen conflictversterkend of eerder conflictvermijdend werken, en gaan meteen praktisch aan de slag met eigen cases.

Op het einde van deze dag ga je naar huis met een andere kijk op communiceren die je zal triggeren het zelf anders te proberen!

WORKSHOP
Workshop Geweldloze communicatie voor juristen
DOELGROEP

Iedereen die wil kennismaken met een andere manier van communiceren die gericht is op meer verbinding.

DUUR

Deze infosessie duurt 2,5uur. 

Training geweldloze communicatie voor juristen
DOELGROEP

Iedere professional die wil leren communiceren op een manier die bevorderend is voor een constructieve relatie met je cliënt en/of je confrater.

DUUR

Deze opleiding duurt 2 volledige dagen. 

Tweedaagse basistraining

Geweldloze Communicatie

Een gesprek kan soms zeer snel escaleren naar een conflict. In communicatie zit er onder woorden immer zeer veel verborgen: emoties, behoeften, gedachten, interpretaties,...  In Geweldloze Communicatie leer je deze elementen kennen en onderscheiden. Het model stelt je in staat om authentiek te communiceren met evenveel respect voor jezelf als voor de ander. Je leert latente conflicten te voorkomen en efficiëntere gesprekken te voeren zodat deze sneller het gewenste resultaat opleveren.  

 

PROGRAMMA

In deze tweedaagse training krijg je inzicht in het model en de stappen van Geweldloze Communicatie. Je krijgt vele toepassingsmogelijkheden aangereikt en zet het model om in de praktijk door het toe te passen op je eigen cases en situatie.

 

Op het einde van deze training ken je het model van Geweldloze Communicatie en kan je de stappen ervan toepassen in je eigen (professionele) leven. Je hebt genoeg tools om volop zelf aan de slag te gaan. 

BASIS
TRAINING
VERDIEPING

Driedaagse verdiepingstraining

Tijdens deze verdiepingsdagen gaan we dieper in op de verschillende keuzes die we kunnen maken vanuit geweldloze communicatie: empathisch luisteren, eerlijk spreken of zelfempathie, gekoppeld aan het maken van duidelijke en heldere verzoeken. Je wordt je meer en meer bewust van je eigen valkuilen in je communicatie en leert geweldloze communicatie natuurlijker toe te passen. Deze verdiepingsdagen zijn enkel te volgen na de twee daagse basistraining. 

Opleiding geweldloze communicatie RechtoVerso
DOELGROEP

juristen en advocaten die de basisopleiding reeds gevolgd hebben en willen leren om zich dit model op een natuurlijke manier helemaal eigen te maken.

DUUR

Deze opleiding duurt 3 volledige dagen. 

"Met Sofie weet je waar je aan toe bent. Geen franjes of bluf, maar een open en eerlijke aanpak. Sofie is een taaie professional maar zij beschikt ook over het nodige empathisch vermogen om zaken in beweging te zetten en is niet bang zich kwetsbaar op te stellen indien dit bijdraagt tot betere inzichten voor haar cursisten of voor haarzelf. Sofie geeft maar aanvaardt ook feedback. Maar boven alles: Sofie stuurt je door haar innemende en aangename persoonlijkheid na elke samenwerking tevreden terug naar huis." 

 

- Sylvie Dubois, advocaat -

bottom of page