top of page

vr 20 nov

|

Gent

Scheiden of Blijven? Workshop scheidingsmelding

Een goede ‘scheidingsmelding’ kan bijdragen tot een effectieve scheidingsbemiddeling met een evenwichtige regeling voor alle partijen

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn afgesloten
Andere opleidingen bekijken
Scheiden of Blijven? Workshop scheidingsmelding
Scheiden of Blijven? Workshop scheidingsmelding

Tijd en locatie

20 nov 2020, 13:30 – 17:30

Gent, Fortlaan 77, 9000 Gent, België

Over het evenement

Scheiden of blijven? In jouw praktijk als scheidingsbemiddelaar, advocaat, psycholoog of coach ontmoet je cliënten met twijfels over hun relatie. Ze verkeren in tweestrijd, en hebben daar bovenop nog heel wat praktische vragen over hun rechten, het huis, co-ouderschap… Eens de knoop is doorgehakt, stelt zich de vraag: 'Wat zeg ik tegen mijn partner?' Een heldere communicatie is daarbij cruciaal. Een goede ‘scheidingsmelding’ voorkomt veel problemen achteraf. Een slechte scheidingsmelding daarentegen is vaak het begin van een vechtscheiding die voor alle partijen nefast is.

DOELGROEP

  • advocaat-bemiddelaars
  • max 10 deelnemers

PROGRAMMA

Tijdens deze workshop beantwoorden we o.a. volgende vragen: Hoe kan jij  jouw cliënten het beste begeleiden bij hun scheidingsmelding? Hoe help je een vechtscheiding voorkomen?

Je krijgt inzicht in:

  • de verschillende fasen van de scheidingsbeslissing en het rouwproces,
  • de essentiële stappen van een goede scheidingsmelding,
  • de implicaties van een onzorgvuldige melding op de latere scheiding,
  • de ondersteuning die jij als professional je cliënten best geeft om tot constructieve afspraken te komen met de partner,
  • de rol van scheidingsbemiddeling in het hele traject.

Na deze middag  ervaar je hoe een goede scheidingsmelding kan leiden tot scheidingsbemiddeling en uiteindelijk tot een evenwichtige regeling, zowel voor de partners als voor de kinderen. De opgedane kennis en inzichten kan je meteen toepassen in jouw praktijk om cliënten met een scheidingswens te begeleiden.

DOCENT

Wouter De Canck

KOSTPRIJS

€ 75,05 euro (btw excl.) €  95 euro (btw incl.) met koffie en versnaperingen. Punten zijn aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie.

Deel dit evenement

bottom of page