top of page

di 08 jun

|

Genk

Het Kapblok

Oplossingsgerichte advocaten lopen vaak aan tegen confraters die kost wat kost de degens willen kruisen... hoe omgaan met deze polariteiten zonder ons hoofd op het kapblok te leggen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Het Kapblok
Het Kapblok

Tijd en locatie

08 jun 2021, 09:30 – 16:30

Genk, Hoogveldstraat 49, 3600 Genk

Over het evenement

Als advocaat (bemiddelaar) lopen we soms tegen onszelf aan. We worden meegesleurd in een strijd die niet 'onze voorkeursweg' is. De keuze om niet 'kost wat kost te strijden' en het conflict niet te benaderen vanuit een win/verlies, is vaak een eenzame keuze, die op velen naiëf overkomt. We worden uitgedaagd om onze weg te blijven gaan terwijl onze confrater niets liever wil dan 'de degens' met ons te kruisen. We lopen aan tegen het soms grote onrecht dat onze cliënt wordt aangedaan. Het lijkt alsof we elke dag ons hoofd op het kapblok leggen.

Deze dag is bedoeld om na te gaan hoe we ons staande kunnen houden in deze polariteit. We werken vanuit het gedachtengoed van Marshall Rosenberg (de geweldige communicatie), waarbij we de focus leggen op onszelf: Wat hebben we nodig om te gaan staan waarvoor we willen staan. Hoe kunnen we dit omzetten in onze dagdagelijkse praktijk op een manier die energiegevend is, ipv leegzuigend. Hoe kunnen we onze cliënt optimaal ondersteunen zonder onszelf te verloochenen.

Deze dag is een aanvulling op de dag 'constructieve dialoog' doch kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Datum: 8 juni 2021,

Kostprijs: 195 € (excl BTW), lunch en drank inbegrepen

Deel dit evenement

bottom of page