top of page

vr 23 okt

|

Gent

De kleur van geld

Ontdek de systemische betekenis van schenkingen en erfenissen bij scheidingen. Interactieve workshop voor advocaten, juristen en bemiddelaars. € 205,40 ( btw excl.) € 248,53 euro ( btw incl.)

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn afgesloten
Andere opleidingen bekijken
De kleur van geld
De kleur van geld

Tijd en locatie

23 okt 2020, 09:30 – 17:30

Gent, Fortlaan 77, 9000 Gent

Over het evenement

“Mijn ouders hebben de keuken volledig betaald en willen dit geld terug!”

“Ik heb bij het begin van onze relatie mijn ganse spaarboek ingebracht. Jij niks, dus nu wil ik dit terug!”

“Het geld van mijn oma wil ik in ieder geval terug!”

Herkenbare tafereeltjes?

In scheidingsbemiddeling kan het er pittig aan toe gaan wanneer de schenkingen van de ouders of gelden van erfenissen van één der partners aan bod komt: hoe ga je daar mee om als bemiddelaar? Wat met vergiftigde schenkingen, beladen erfenissen en de inbreng van eigen geld? Deze workshop begeleidt jou in het omgaan met deze uitdagingen en biedt jou een aantal effectieve inzichten die je kan inzetten bij bemiddeling.

PROGRAMMA

In de voormiddag overlopen we samen met Sofie Longerstay de wettelijke regels van schenkingen, erfenissen en hoe deze te verrekenen bij scheidingen. We bekijken zowel de situatie van gehuwde koppels als (wettelijk) samenwoners.

Na de broodjeslunch bekijken we de relationele betekenis van deze inbrengen en kijken we naar de systemische verborgen betekenis ervan.  Tot slot oefenen we in kleine groepen hoe we deze problemen aanpakken en bespreken we de voorgestelde oplossingen vanuit wettelijk en relationeel oogpunt.

Op het einde van deze dag ga je naar huis boordevol inspiratie en kennis die je meteen in je eigen praktijk kan toepassen.​

VOOR WIE 

  • advocaten, juristen en bemiddelaars
  • max. 7 deelnemers

DOCENT

Wouter De Canck en Sofie Longerstay

KOSTPRIJS

€ 205,40 ( btw excl.) € 248,53 euro ( btw incl.) met broodjeslunch, koffie en versnaperingen. Punten aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie.

Deel dit evenement

bottom of page